tiistai 14. kesäkuuta 2016

Digiloikkia yy, kaa, koo

Mediakerho kehittää tulevaisuuden taitoja

Tevaniemen koulussa Ikaalisissa oppilailla on ollut kuluneen lukuvuoden aikana ns. mediakerhon puitteissa luonteva ja mukava mahdollisuus oppia tieto- ja viestintäteknisiä taitoja. Ryhmäprojektina on tehty elokuvatraileri alusta loppuun saakka: kirjoittaa kuvitteellisen elokuvan karkea käsikirjoitus, noukkia mielenkiintoisimmat kohdat traileriin kuvattaviksi, kuvata ja rakentaa materiaalista uskottava traileri. Qr-koodien maailmaan on tutustuttu tekemällä juliste jostain kerholaisen tärkeästä asiasta. Tarkempia tietoja piilotettiin qr-koodin taakse, joita muut voivat lukea vaikkapa kännykällä. Lisäksi koodauksen maailmaan on tutustuttu Scratch-kissan kanssa ohjelmoimalla se liikkumaan, sanomaan sanoja ja muuttamaan ilmeitään.

 Ev3-robotti tuli Tevaniemeen

Kevätkauden kruunasi postista tullut paketti. Sieltä saatiin peruskoulun ala-asteelle ensimmäinen Ev3-robotti syventämään ohjelmoinnin taitoja. Multimedia-kerhon vetäjä, luokanopettaja Kati Seppälä, on lukuvuoden aikana osallistunut robotin ohjelmointikoulutuksiin ja innostui robotin tuomista mahdollisuuksista.

 -       Robotin ohjelmointi on innostava tapa oppia ymmärtämään, miten jokapäiväiset laitteet on tehty toimimaan niin kuin ne toimivat. Pitkäjänteisen työskentelyn ohella harjaantuvat ongelmanratkaisutaidot ja looginen päättely, tuumaa Kati.


-   Ohjelmointi on mukavinta tehdä pareittain, jolloin voidaan löytää useita ratkaisuja ja onnistuminen lisää halua osata lisää ja kokeilla muita ratkaisuja, hän jatkaa.

 Oppilaiden mielestä robottitouhu on hauskaa ja haastavaa. Pitää oikeasti tarkoin pohtia, miten asioissa pitää edetä. Työ palkitsee tekijäänsä, kun robotti saadaan noudattamaan itse laadittuja koodiohjeistuksia.

Peruskoulun uudistuvissa opetussuunnitelmissa on monia koodaukseen ja ohjelmointiin sekä tiedonhallintaan ja –hankintaan  liittyviä vaatimuksia, joihin koulujen pitää satsata ja panostaa heti ensi lukuvuoden alusta lähtien.

Tevaniemen koulun touhuja on jo pidemmän aikaa päässyt seuraamaan myös Instagramissa nimellä Kivahirvi. Ajankohtaisia otoksia ajankohtaisista tapahtumista ja koulun arjesta sekä juhlista.

Lisää loikkia tarvitaan nee,vii,kuu!

 Pekka Kiviluoma, koulunjohtaja


 
     
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti