maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tervehdys lukiolta


Hei kaikki,

Ja tervehdys keskeltä kaunista kesää! Tällä kertaa blogiin kirjoittaa Tiia, Ikaalisten yhteiskoulun lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.
Lukuvuosi Ikaalisissa päättyi jo muutama viikko sitten, mutta kesän aikana tapahtuu paljon asioita, jotka vaikuttavat tulevaan lukuvuoteen. Vaikka meillä opettajilla eivät työasiat enää näin juhannuksen tienoilla olekaan päällimmäisenä mielessä, kyllä kaikki omaan työhön vaikuttavat asiat kiinnostavat myös kesäaikaan. Esimerkiksi viime viikolla saimme tietää tulevat ykkösemme, jotka toivotamme kaikki riemukkaasti tervetulleiksi opiskelemaan lukioomme ensi syksynä. Teitä odotetaan jo!

Juttelin ennen loman alkua vanhempien opiskelijoiden kanssa heidän kesäsuunnitelmistaan, ja monen kesä kuulosti olevan ennalta melko tarkkaan suunniteltu. Töitä, urheilukisoja, ulkomaanmatkoja – kaikkea upeaa, hienoa ja nuorelle todella tärkeää. Ikaalislaiset nuoret ovat hurmanneet minut viime talven aikana ahkeruudellaan ja halullaan kehittyä jatkuvasti. Nämä kunnianhimon ainekset yltävät selvästi myös heidän kesäsuunnitelmiinsa (mikä on hienoa), mutta toivon myös kovasti, että syksyllä saan opettaa nuoria, jotka ovat muistaneet itsensä kehittämisen ohella levätä, nukkua ainakin muutamana aamuna niin pitkään kuin huvittaa, syöneet liikaa makkaraa ja mansikoita ja kikatelleet jätskikioskin söpölle myyjälle matkalla rannalle ottamaan kuvia varpaiden väliin työnnetyistä kukista.

Sanotaan, että lihas kasvaa harjoittelun jälkeen levossa. Minä uskon, että pitkän koulu- ja työvuoden jälkeen aivot kaipaavat joutilaisuutta innostuakseen taas uusista haasteista – olivat ne haasteet sitten abivuosi, uudet kurssit, kokonaan uusi koulu tai mitä tahansa muuta. Muistakaa ottaa aikaa itsellenne.

Nyt on kuitenkin aika jättää näppäimistö tältä erää ja siirtyä takaisin kesänviettoon. Tahdon toivottaa kaikille kuumaa ja rentouttavaa kesää, syksyllä nähdään taas!

Tiia Heikkinen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti